Mandlový indický chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový indický chléb
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39336 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
100 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
25 g | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 330,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Jogurt bílý, Mandle, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový indický chléb postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla. |
2 | Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Pokud je příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Těsto potom vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout. |
3 | Mezitím spaříme mandle a nasekáme je na drobné kousky. Ty smícháme se sezamovými semínky, následně je přidáme do rozehřátého másla. |
4 | Těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy a vyválíme z nich placky o průměru zhruba 15 centimetrů. Tu následně vytáhneme do oválného tvaru. Nyní je potřeme z obou stran vytvořeným ochuceným máslem, kousky semínek a mandlí do těsta zatlačíme. |
5 | V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Na gril vložíme plech a placky opékáme vždy 4 až pět minut z každé strany. Potom je zakryjeme, aby neosychaly. |
Poznámka
Servírujeme teplé.