Treska na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na jehle
Treska na jehle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39407 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka parmská |
600 g | Treska aljašská |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cuketa, Limetka, Limetková šťáva, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na jehle postup přípravy receptu:
1 | Tresku omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Kostky tresky balíme do plátků parmské šunky. |
2 | Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčátka omyjeme. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na klínky. |
3 | Na špízové jehly střídavě napichujeme kousky tresky zabalené v parmské šunce, kolečka cukety, cherry rajčátka a cibuli. |
4 | V menší misce smícháme olej, balsamico, worcester, limetkovou šťávu, bazalku, sůl a pepř a takto připravenou omáčkou špízy potřeme. |
5 | Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme 7 minut z každé strany. |
6 | Servírujeme na přiravené talíře a zdobíme špalíčkem limetky. |