Velikonoční plnění šneci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční plnění šneci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 40663 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
130 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Zakysaná smetana |
Na náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 779,2mg |
---|---|
Cholesterol | 228,6mg |
Draslík | 69,1mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 238,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční plnění šneci postup přípravy receptu:
1 | Na náplň umeleme šunku se sýrem, přimícháme kysanou smetanu, vejce, usekanou petrželovou nať. Směs dobře promícháme. |
2 | Na vál prosejeme mouku, osolíme, přidáme pokrájené změklé máslo, podle potřeby kysanou smetanu, abychom utvořili hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a v chladničce necháme alespoň hodinu odpočinout. |
3 | Z těsta vyválíme silnější plát, potřeme nádivkou, zavineme. Závin nakrájíme na 1 cm silné plátky, klademe je na plech vyložený pečicím papírem. |
4 | V troubě předehřáté na 175°C pečeme dozlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé i studené.