Jablečné čatní s čajoty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné čatní s čajoty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40833 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
3 ks | Čajot |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
225 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
2 ks | Jablka |
347 ml | Ocet vinný |
85 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Zázvor celý |
2 ks | Chilli paprička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 76,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Fenykl obecný, Hořčičné semínko, Jablka, Ocet vinný, Sůl, Zázvor celý, Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čajot nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné čatní s čajoty postup přípravy receptu:
1 | Jablka, čajoty a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, zázvorový kořen nastrouháme, česnek i chilli papričky na jemno rozsekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla přibližně hodinu, než čatní zhoustne. |
2 | Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. |
3 | Chceme-li mít čatní ostřejší, přidáme více chilli papriček. |
Poznámka
Čajoty jsou plody popínavé tropické rostliny z rodu tykvovitých, prodávají se v některých supermarketech a prodejnách orientálních potravin. Lze je nahradit dýněmi. Doba vaření se může prodloužit podle toho, zda je čatní dostatečně husté.