Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40967 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
1 ks | Cibule červená |
30 g | Křen |
1 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Vejce slepičí |
Na zálivku | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 344,3mg |
Draslík | 232,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 594,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Křen, Vejce slepičí, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Salát hlávkový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, křen jemně nastrouháme, salát i čekanku natrháme na širší proužky. Olej smícháme se smetanou, octem, cukrem, solí a pepřem. |
2 | Promícháme křen s cibulí, přelijeme zálivkou a necháme alespoň půl hodiny uležet. |
3 | Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe rozpůlenými, natvrdo uvařenými vejci a přelijeme zálivkou. Vychladíme a podáváme. |
Poznámka
Vejce uvaříme předem.