Závin jogurtový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin jogurtový
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4115 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 balení | Cukr skořicový |
1 hrst | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
500 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tuk Hera jedlý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 506,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 215,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jablka, Jogurt bílý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin jogurtový postup přípravy receptu:
1 | Na vále smícháme mouku se solí, přidáme nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme těsto. |
2 | Nakrájíme oloupaná jablka na plátky, vyválíme placku, nasypeme na ni trochu strouhanky a jablka na ni poklademe. |
3 | Nasypeme cukr, rozinky a zabalíme jako klasický závin. |
4 | Potřeme rozšlehaným vejcem a dozlatova upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
jablka můžeme i nastrouhat, nemusí být na plátky
Vyzkoušela jsem těsto podle tohoto receptu, dala jsem pak o trochu více jablek a navíc trochu cukru. S těstem se dobře pracuje, ale po upečení je závin trochu tužší. Já za sebe spíše doporučuji recept č. 3215.