Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky
Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Chipsy bramborové solené |
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chipsy bramborové solené, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme v pivu vejce, sůl, pepř, mouku s kypřícím práškem a solamyl. Vyšleháme hladké těsto, v kterém obalujeme porce rybího filé. Smažíme ve fritovacím hrnci. Po usmažení necháme filé na ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk. |
2 | Filé podáváme s bramborovými lupínky. |
Poznámka
Neuvádíme množství tuku, záleží na objemu použitého fritovacího hrnce.