Sójový toustový chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sójový toustový chléb z domácí pekárny
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46698 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
3,5 g | Droždí sušené |
400 g | Mouka polohrubá |
80 g | Mouka sójová plnotučná |
30 ml | Olej sójový |
1 kávová lžička | Sůl |
2,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka sójová plnotučná, Olej sójový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sójový toustový chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme smíchanou pšeničnou a sójovou mouku, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr. |
2 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toustový chléb, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, s stiskneme tlačítko Start. |
3 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu vychladnout. |
Poznámka
Místo sójového oleje můžeme použít i olej olivový nebo slunečnicový. Toustový chléb je měkký. Pokud ho budeme krájet nožem, musíme počkat, až zcela vychladne. Chléb ze sójové mouky obsahuje více minerálních látek, vitamínů a esenciálních mastných kyselin než klasický bílý chléb. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.