Salát z rybích jiker - Taramosalata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rybích jiker - Taramosalata
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47457 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
5 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Citrony |
200 g | Kapří jikry |
2 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 124,7mg |
Draslík | 149,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citrony, Kapří jikry, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rybích jiker - Taramosalata postup přípravy receptu:
1 | Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme. |
2 | Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici. |
Poznámka
Takto připravenou omáčku podáváme studenou s chlebem pita, ale také k pečeným rybám jako přílohu.