Jablečný kompot v kořeněném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný kompot v kořeněném nálevu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48675 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 295,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Hřebíček, Jablka, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečný kompot v kořeněném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme jablka, po chvilce vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme do sklenic. Nálev scedíme přes síto do kastrolu, přidáme na kolečka pokrájený citrón, znovu krátce povaříme. Po vychladnutí jím zalijeme jablka. |
2 | Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Necháme v hrnci vychladnout, poté uložíme na suchém, temném místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 8 minut od bodu varu.
Letos se nám urodilo opravdu spoustu jablíček a tak každá jejich konzervace nám přijde vhod. Proto děkuji autorovi, za tento v podstatě návod, jak jablíčka zpracovat. Zavaření se podařilo, v zimě se nám kompot bude určitě hodit. Věřím, že budou kompotované jablíčka i chutnat.