Čerstvé višně naložené v rumu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé višně naložené v rumu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49942 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1,3 kg | Cukr krystal |
0,8 l | Rum |
3 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
55% Kalorie 1,086 kcal
Kilojoule 4 544kJ
39% Sacharidy 139 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
4% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 139g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 435,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rum, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Čerstvé višně naložené v rumu postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralé višně přebereme, stopky odstřihneme na čtvrtinu, na sítu propláchneme a necháme okapat. Rozdělíme do čistých sklenic a průběžně prokládáme vrstvami cukru. |
2 | Potom zalijeme rumem tak, aby ovoce bylo zcela ponořené. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a chladném místě až do konzumace. |
Višně nakládám každým rokem. Buď do vodky nebo rumu. Dá se přidat i kousek celé skořice a hřebíček, jen nepřehánět. Parádní záležitost na různé dozdobení dezertů, ale hlavně nám chutnají s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.