Marinovaná vepřová panenka na špízu s arašídovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná vepřová panenka na špízu s arašídovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1,5 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
3 polévková lžíce | Máslo arašídové |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Vepřová panenka |
250 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 836,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Kari koření, Koriandr mletý, Máslo arašídové, Olej arašídový (podzemnicový), Vepřová panenka, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná vepřová panenka na špízu s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve vyrobíme marinádu. Prolisujeme 2 stroužky česneku, nameleme koriandr, kmín a pepř, nastrouháme čerstvý zázvor. Ve velké míse smícháme 2 lžíce sojové omáčky se dvěma lžícemi citrónové šťávy, přidáme hnědý třtinový cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletý pepř, kmín a koriandr, dobře promícháme. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, přikryjeme a necháme nejméně 30 minut marinovat. |
2 | Mezitím připravíme omáčku. Nadrobno posekáme oloupanou cibuli a prolisujeme 2 stroužky česneku. V pánvi na rozehřátém oleji jednu minutu opékáme cibuli s česnekem, přidáme koření kari, arašídové máslo, lžíci sojové omáčky a chilli omáčku, 2 lžíce citrónové šťávy a přilijeme vodu. Uvedeme do varu a odkryté vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, odstavíme ji. |
3 | Maso vyjmuté z marinády napícháme na bambusové špejle, vložíme na středně zahřátý gril a ze všech stran za častého potírání marinádou 8-10 minut dohněda opékáme. |
4 | Špízy rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou. |