Grilované bílé klobásy na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované bílé klobásy na jehle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
600 g | Klobása bílá |
30 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Hřebíček |
4 ks | Jalovec |
100 ml | Olej slunečnicový |
6 ks | Pepř černý celý |
Na křen | |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Křen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 278,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,1mg |
Vitamín E | 11,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Bobkový list, Hřebíček, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Citronová šťáva, Křen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása bílá, Jalovec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované bílé klobásy na jehle postup přípravy receptu:
1 | Klobásy nakrájíme nakoso na špalíčky 3 cm dlouhé. Omyté papriky zbavíme semen a nakrájíme je na čtverce, jarní cibulky nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Na marinádu v hmoždíři roztlučeme hřebíček, jalovec, bobkový list a pepř a vše dobře promícháme s olejem a solí. Klobásky i zeleninu přelijeme marinádou a necháme chvíli odležet. |
3 | Marinované klobásky napichujeme střídavě s paprikou a cibulkami na jehly a klademe na rošt potřený olejem. Za občasného obracení 10 minut grilujeme. |
4 | V mezičase nastrouháme očištěný a opláchnutý křen, který zakapeme citronovou šťávou. |
5 | Hotové klobásky podáváme s připraveným křenem. |