Bylinková makrela v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková makrela v alobalu
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53451 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
0,5 ks | Feferony |
20 g | Kerblík |
20 g | Kopr čerstvý |
1,6 kg | Makrela obecná |
100 g | Máslo čerstvé |
4 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 385,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Feferony, Kerblík, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková makrela v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Makrely nakrájíme na plátky. Osolíme je a opepříme. Na list alobalu vždy vložíme 1 plátek ryby. Zahřejeme si gril. |
2 | Všechny bylinky, kopr, petržel, kerblík a bazalku nasekáme najemno. Vložíme je do misky, kam vlijeme rozpuštěné máslo a šťávu vymačkanou z 1 citronu. Přidáme očištěnou a nadrobno nasekanou feferonku a oloupaný a nasekaný česnek. Promícháme a směsí natřeme plátky ryby. Alobal uzavřeme a grilujeme 12 minut. |