Vínová remuláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vínová remuláda
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55082 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
50 g | Cibule sterilovaná |
5 g | Cukr krupice |
1 ks | Kapie |
25 polévková lžíce | Kerblík |
200 g | Majonéza |
30 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 18,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule sterilovaná, Cukr krupice, Kerblík, Majonéza, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vínová remuláda postup přípravy receptu:
1 | Pažitku a kerblík omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Omyjeme čerstvou kapii a malou chilli papričku. Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Chilli posekáme najemno, kapii pokrájíme na drobné kostičky. Přidáme sterilované malé cibulky, které jsme slili z nálevu a pokrájeli nadrobno. Doložíme majonézu, smetanu, bílé víno, sůl, cukr a pepř. Vše důkladně promícháme a před podáváním necháme vychladit. |
Poznámka
Remuládu podáváme zvlášť v misce, například k masovým minutkovým pokrmům.