Rýžová kaše s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56369 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
70 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Kakao |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 dl | Mléko plnotučné |
8 polévková lžíce | Sirup javorový |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 83,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 834,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Med včelí, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 12% (konzumní), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše s jablky postup přípravy receptu:
1 | Mléko v kastrůlku osolíme, přivedeme k varu a vsypeme propranou rýži. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, vložíme vyškrábaný vanilkový lusk. Přidáme med, oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. |
2 | Na dno sklenic, misek nebo hlubokých talířů dáme po dvou lžících javorového sirupu. Poté přidáme teplou rýžovou kaši, polijeme v mikrovlnné troubě rozehřátým máslem. Na máslo dáme kakao nebo Granko, vše posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou rýžovou kaši podáváme studenou nebo teplou.
Tento recept já osobně doporučit nemůžu, v ingrediencích chybí to nejdůležitější a to je rýže. Chtěla jsem připravit dvě porce, tak k danému množství mléka a smetany jsem použila zhruba 55 g rýže. Po přípravě to byla tak jedna a půl porce pro dospělého, pokud by se mělo jednat o hlavní jídlo. Už po přidání cukru byla kaše dost sladká, až moc, tak jsem už nemohla dávat ani moučkový cukr na povrch , med a javorový sirup. Povrch jsem jen přelila máslem a poprášila skořicí. Určitě by se mi rýže neuvařila a nezměkla jen tím, že po dosažení varu ji ihned stáhnu ze sporáku. Jsou různé druhy rýže, ale z ingrediencí se nedovím. Vynechala jsem pouze vanilkový lusk, jelikož se stejně dává vanilkový cukr.