Grilované telecí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované telecí kotlety
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58613 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
800 g | Telecí kotlety |
Na marinádu | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Na omáčku | |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
50 g | Hrozinky |
1,5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Pomeranče |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Rajčatový protlak |
1 polévková lžíce | Sirup kukuřičný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 942,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 215,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Telecí kotlety, Citronová kůra, Citronová šťáva, Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Citrony, Olej rostlinný, Paprika žlutá, Pomeranče, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sirup kukuřičný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Hrozinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované telecí kotlety postup přípravy receptu:
1 | V misce promícháme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, pepř a olej. Kotlety o síle asi 2 cm očistíme a po obou stranách potřeme marinádou. Pod fólií necháme maso asi 3 hodiny marinovat. |
2 | Marinované kotlety vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany nejprve 2 minuty zprudka, poté zmírníme teplotu a po každé straně grilujeme další 3 minuty. Během grilování potíráme maso marinádou. |
3 | Kotlety podáváme přelité omáčkou barbecue. |
4 | Na omáčku pokrájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky sekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.