Rychlý vepřový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý vepřový guláš
Rychlý vepřový guláš
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Gulášové koření |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
2 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 88,9mg |
Draslík | 555,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 496,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Feferony, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Gulášové koření, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý vepřový guláš postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a posypeme gulášovým kořením. |
2 | Oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, pak přidáme mletou papriku a maso a krátce orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou papriku, rajče, kostku bujónu a dusíme pod pokličkou do měkka. |
3 | Nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem a feferonkou a zahustíme jíškou. |
Poznámka
Podáváme s chlebem, rohlíkem nebo knedlíkem.
Guláš byl výborný i z vepřového. Paprika ho vylepšila. Za mě palec nahoru