Jablečňáky s perníkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečňáky s perníkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60083 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Perník |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 321,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 162,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jogurt bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečňáky s perníkem postup přípravy receptu:
1 | Omytá a oloupaná jablka najemno nastrouháme a zahustíme hrubou moukou. Dobře promícháme. |
2 | Ze vzniklé lepivé směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. |
3 | Knedlíčky vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je, dokud nevyplavou na povrch. |
4 | Hotové knedlíčky přelijeme bílým jogurtem a posypeme nastrouhaným perníkem. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme sladký bílý jogurt.