Naan - indický chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naan - indický chléb
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61181 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
170 g | Jogurt bílý |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 5,5mg |
Draslík | 65,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 42,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Naan - indický chléb postup přípravy receptu:
1 | Chlebové placky budeme péci pod grilem na 200 °C, připravíme si čtverce alobalu (asi 30x30 cm). |
2 | V míse promícháme prosátou mouku (250 g) se solí a sodou a přimícháme jogurt. Vypracujeme těsto, dost se lepí. Překlopíme ho na pomoučený vál a zpracováváme, dokud není těsto hladké a nepřestane se lepit. |
3 | Z těsta utvoříme 4 bochánky, které rozválíme na placku, položíme na alobal a pečeme pod grilem asi 2 minuty, až se začnou na těstě dělat bubliny (asi jako u bramborových placek), poté obrátíme a pečeme další asi 1,5 minuty. |
4 | Chléb ihned zabalíme do utěrky, abychom ho zachovali teplý. |