Rizoto s mletým hovězím a vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s mletým hovězím a vepřovým masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63441 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
40 g | Cibulka jarní |
40 g | Hovězí maso mleté |
5 g | Olej rostlinný |
50 g | Paprika červená |
80 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
35 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
30 g | Vepřové maso mleté |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 46,4mg |
Draslík | 607,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Rýže dušená, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s mletým hovězím a vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na oleji orestujeme očištěnou, nasekanou cibulku i s natí. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, očištěné, na kostičky nakrájené papriky, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a za stálého míchání 5 minut restujeme. |
2 | Do masové směsi vmícháme vařenou nebo dušenou rýži. |
3 | Rizoto při podávání posypeme nastrouhaným sýrem. |