Pečené brambory na sádle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 44 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory na sádle
Celkový čas: | 44 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 34 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64432 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 992,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečené brambory na sádle postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kusy a dáme do studené vody. Přidáme lžičku soli. Až se začnou vařit, necháme je vařit ještě 4 minuty, pak odstavíme a slijeme. |
2 | Mezitím si při teplotě 220 °C necháme rozpálit plech v troubě. Když je rozpálený, přidáme na něj dvě lžíce sádla a necháme v troubě rozpálit. Poté přidáme i brambory, osolíme a pečeme 30 minut. |
3 | Výsledné brambory budou krásně křupavé na povrchu a jemné vevnitř. |