Tabulková čokoláda s perníkovým medovým plátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tabulková čokoláda s perníkovým medovým plátem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64636 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
100 g | Čokoláda mléčná |
20 g | Ořechy vlašské |
1 ks | perníkový medový plát |
20 g | Rozinky zlaté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 11,5mg |
Draslík | 230,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 99,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky zlaté nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tabulková čokoláda s perníkovým medovým plátem postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme zhruba 75 g na menší kousky nalámané čokolády, hrnec odstavíme a postupně přidáme i zbytek čokolády a necháme ji za stálého míchání rozpustit. Vmícháme nasekané vlašské ořechy a zlaté rozinky. |
2 | Směs vlijeme do suché silikonové formy na tabulkovou čokoládu, rozetřeme a formou několikrát bouchneme o pracovní desku stolu, abychom neměli vzduchové bublinky. Shora do čokolády zamáčkneme jeden perníkový medový plát a čokoládu necháme ztuhnout. |
Poznámka
Používám tuto silikonovou formu na čokoládu: http://www.vsenavareni.cz/forma-na-cokoladu-12x25cm-ibili. Doporučuji taky zhlédnout video pana Radka Šubrta, kde je hezky vysvětlený postup rozpouštění čokolády. https://www.youtube.com/watch?v=5bvPYK9eZHs Používám taky hrnec - vodní lázeň, kde se čokoláda rozpouští naprosto skvěle. Do dvojitého obalu hrnce vlévám 2 dl vody. Pracuje se s ním velmi dobře a rychle. http://www.vsenavareni.cz/vodni-lazen-hrnec-16cm-ibili Čokolády jde použít i více, cca 150 g a místo ořechů dát jen rozinky. Perníkové medové pláty - polotovar, jsou běžně k dostání v obchodní síti. Jedno balení obsahuje 3 ks.