Kuře pečené s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené s nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 660 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
1 g | Muškátový květ |
10 g | Petržel - nať |
20 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
300 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 215,9mg |
---|---|
Cholesterol | 159,8mg |
Draslík | 303,0mg |
Vláknina | 124,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřata očistíme, opláchneme a necháme je okapat. Kůži na prsíčkách uvolníme pro náplň. |
2 | Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo se žloutky vyšleháme, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, květ nebo oříšek, zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. |
3 | Kuřata nádivkou naplníme, pomocí nití nebo jehlic je ztvarujeme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 dávky másla kuřata doměkka upečeme. Během pečení je přeléváme výpekem a podléváme vodou, aby se nepřipálila šťáva. Upečená kuřata vyjmeme. |
4 | Šťávu zředíme vodou, procedíme, přidáme zbylé máslo a krátce převaříme. |
5 | Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a sekáme část prsíček s nádivkou a část stehna. Jednotlivé porce podléváme šťávou. |