Domácí pivní chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí pivní chléb
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6709 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Droždí |
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 475,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí pivní chléb postup přípravy receptu:
1 | Nasypeme do větší mísy mouku, droždí a vlažnou vodu a necháme vzejít kvásek. |
2 | Přidáme mírně ohřáté pivo, kmín a sůl. Zpracujeme těsto a 30 minut necháme kynout. |
3 | Poté přendáme těsto na plech s pečícím papírem a dalších 30 minut necháme kynout. |
4 | Poté dáme do vyhřáté trouby a 30 minut pečeme při maximální teplotě. |
5 | Pečeme hodinu a půl při mírné teplotě a během pečení potíráme octovou vodou. |