Krémová polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka se sýrem
Krémová polévka se sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6910 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
40 g | Cibule |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
45 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Čedar - tavený |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 224,9mg |
Draslík | 150,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 93,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Čedar - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji s mlékem, zředíme vývarem a osolíme. |
2 | Přidáme nakrájenou cibuli, celer, opepříme a vaříme asi 30 minut. Necháme částečně vychladnout. |
3 | V polévce rozšleháme čedar a žloutky a zvolna ohříváme, aby se sýr roztavil. |
4 | Z bílků ušleháme pevný sníh, osolíme a polovinu vmícháme do polévky. Zbylý sníh vložíme do polévkové mísy a přidáme nasekanou petrželovou nať. Sníh utvoří na polévce pěnu. |
Výborná, doporučuji!