Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Máta |
110 g | Meruňky sušené |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 82,9mg |
Draslík | 723,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Máta, Meruňky sušené, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. |
2 | Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat. |
3 | Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel. |
4 | Na konec jehel napíchneme kousek citrónu. |
5 | 10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme. |
6 | Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme. |