Sekané řízky z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekané řízky z vepřového bůčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 181,8mg |
Draslík | 260,0mg |
Vláknina | 572,4mg |
Vitamín A | 83,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekané řízky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Maso jemně umeleme, osolíme a smícháme s mlékem. Necháme asi 30 minut odpočinout. |
2 | Potom hmotu nabíráme naběračkou a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku. |
Poznámka
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Tyto sekané řízky dělávám z libovějšího bůčku. Do masové směsi se může přidat trošku solamylu a já dávám i malinko mletého pepře. V chladničce se může nechat déle, směs více ztuhne a lépe se s ní pak při obalování pracuje. Studené mléko přidávám po částech. Za mě palec nahoru