Pečené kuře na řecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře na řecký způsob
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kuře |
150 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 363,8mg |
Draslík | 874,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře na řecký způsob postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné kuře nakrájíme na čtvrtky a osolíme. |
2 | Jednotlivé porce opečeme na másle po obou stranách. Přidáme protlak, přilijeme víno a v mírně vyhřáté troubě pečeme doměkka. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a hlávkovým salátem. |
Nejsem si jista, že zrovna tato úprava je na řecký způsob. Spíš bych očekávala nějakou čerstvou zeleninu, bylinky a olivový olej . Chtěla jsem změnu,tak jsem vykoušela kuře podle tohoto receptu. Na mě tam je moc másla, dala jsem jen polovinu. Doporučuji kuře po opečení vyjmout, chvíli za stálého míchání orestovat protlak, zalít vínem a to nechat odpařit. Pak přidat trochu vody a vrátit zpět maso. Pekla jsem v remosce. Nemůžu říct, že by nebylo kuře dobré, tak dávám palec nahoru.