Šašlik z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik z telecího masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9341 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
5 g | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 211,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šašlik z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. |
2 | Potom maso napichujeme na špejli střídavě s omytými, nakrájenými rajčaty a nasucho grilujeme. |
3 | Ke šťávě z masa přidáme kousek másla. Při podávání sypeme šašliky nasekaným koprem. |