Aljašská treska zapečená se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aljašská treska zapečená se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mléko polotučné |
20 g | Petržel - nať |
30 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1500 g | Treska aljašská |
120 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 267,1mg |
Draslík | 703,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aljašská treska zapečená se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme páteřní kosti a ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet. |
2 | Potom je krátce opečeme na tuku, vložíme do máslem vytřené zapékací misky, zastříkneme vodou a pod pokličkou krátce podusíme. |
3 | Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušené tresky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě rychleji zapečeme. |
4 | Ihned podáváme. |
5 | Při podávání pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou. |