Celerová remuláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová remuláda
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11054 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 262kJ
5% Sacharidy 17 g
30% Tuky 23 g
28% Sodík 553 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová remuláda postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky - nestrouháme. |
2 | Přidáme hořčici, olej, ocet, sůl, pepř a špetku cukru. Vše dobře promícháme. |
3 | Do remulády můžeme podle chuti přidat trochu majonézy. |