Vepřový bůček po zbojnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček po zbojnicku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17036 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřový bok |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 979,4mg |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 385,9mg |
Vláknina | 292,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřový bůček po zbojnicku postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na porce tak, aby každá měla jednu žeberní kost. |
2 | Maso potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme paprikou a necháme do druhého dne v chladničce odležet. |
3 | Připravené porce masa vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Potom odstraníme pokličku a dopečeme dorůžova. |
Poznámka
Pokrm podáváme studený s tmavým chlebem.
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.