Grilované hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované hřiby
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17521 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 608,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované hřiby postup přípravy receptu:
1 | Rozpuštěné máslo smícháme s olejem, citronovou šťávou, česnekem utřeným se solí a s kořením. |
2 | Očištěné kloboučky větších hřibů ve směsi namáčíme a napichujeme je na jehly. Vložíme na rozehřátý gril a opékáme. |
3 | Pokud směs zbyde, potíráme jí houby i během grilování. |