Krůtí špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí špíz
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19200 |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Krůtí prsa |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 162,5mg |
Draslík | 732,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí špíz postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. |
2 | Připravíme si marinádu z citrónové šťávy, papriky a oleje. |
3 | Maso napícháme na špíz, osolíme a potřeme marinádou. |
4 | Připravené špízy grilujeme. |
Poznámka
Jako příloha je vhodný hlávkový salát.