Zeleninové tyčinky s bylinkovými dipy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové tyčinky s bylinkovými dipy
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22763 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
ZELENINOVÉ TYČINKY | |
---|---|
3 ks | Celer - nať |
2 ks | Mrkev kořen |
KOPROVÝ DIP | |
2 stroužek | Česnek |
85 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Sýr Parmezán |
OREGANOVÝ A TYMIÁNOVÝ DIP | |
85 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 36,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Jogurt bílý, Oregano sušené, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové tyčinky s bylinkovými dipy postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a spolu s výhonky celeru nakrájíme podélně na dlouhé a úzké tyčinky, které se dají snadno namáčet do dipu. Na dip oloupeme a rozdrtíme česnek. Připravíme jogurtový sýr. Vznikne tak, že přefiltrujeme BBB "bezpečný" jogurt. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru lijeme jogurt. Pod sítko dáme misku, kam bude odkapávat syrovátka, a sýrový jogurt je to, co zůstane v sítku. |
2 | Do 85 g jogurtu přisypeme sušený tymián, oregano, pepř a sůl. Do dalších 85 g jogurtu přisypeme česnek, kopr, strouhaný parmezán a sůl. Každý dip dobře s jogurtem promícháme. Vzniknou tedy dva různé dipy. Pokud se nám bude zdát, že jsou dipy příliš aromatické, přidáme o trochu více jogurtového sýra. |
3 | Dipy můžeme dát doprostřed talíře a tyčinky naaranžovat dokola. |