Omáčka Cumberland - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Cumberland
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24640 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
5 g | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
6 g | Hořčice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 ks | Pomeranče |
80 g | Šalotka |
150 ml | Víno portské |
6 g | Zázvor celý |
10 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 332,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citrony, Pepř cayenský, Pomeranče, Šalotka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Víno portské, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Cumberland postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Přendáme do hrnce, přidáme šťávu z pomerančů, citrónu a rybízové želé. |
3 | Vše povaříme, přilijeme víno, vmícháme citrónovou kůru, hořčici, pepř, šalotku a nasekaný zázvor. |
4 | Necháme 2 minuty vařit, poté přidáme máslo. |
5 | Hotovu omáčku necháme vychladnout za pokojové teploty. |