Medové kuřecí špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové kuřecí špízy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
100 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Kuřecí prsa |
1000 g | Kuřecí stehna |
40 ml | Olej olivový |
120 g | Paprika červená |
3 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
3 špetka | Sůl |
6 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 245,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kuřecí stehna, Paprika červená, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medové kuřecí špízy postup přípravy receptu:
1 | Z medu, citrónové šťávy, oleje, zázvoru a petrželky si připravíme marinádu, do které přes noc naložíme pokrájené kuřecí maso. |
2 | Marinované maso napícháme na jehly, prokládáme kousky papriky a cibule. |
3 | Připravené špízy necháme grilovat 10 minut. |
4 | Vhodnou přílohou je rýže. |
2 kg masa pro 6 osob je opravdu hodně. Měla jsem pro 6 osob 1,2 kg kuřecích prsou a ještě zbylo. Míchat maso z prsou a stehen se mi v minulosti neosvědčilo, protože než se propeklo maso ze stehen, byla prsa vysušená. Chybí údaj o množství medu, dala jsem 1 polévkovou lžíci a stačilo to. Petrželku kudrnku používám jen občas ke zdobení pokrmů, do jsem dala výraznější hladkolistou. Vzhledem k tomu, že je špíz grilovaný a tudíž není žádná šťáva, neuměla jsem si k němu představit jako přílohu rýži, zvolila jsem tedy pečené brambory a domácí tatarku z jogurtu. Pochutnali jsme si