Treska na olivách a bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na olivách a bílém víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30342 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Fenykl obecný |
100 ml | Olej rostlinný |
12 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Treska aljašská |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Olej rostlinný, Pomeranče, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na olivách a bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce tresky urovnáme do nízké zapékací mísy, polijeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme fenyklem a nakonec přelijeme bílým vínem. |
2 | Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a tresku pečeme 15-20 minut. Poté přidáme vypeckované černé olivy a pečeme ještě 5 minut. |
3 | Pokrm podáváme horký, ozdobený plátky omytého pomeranče (nebo citronu). |