Mražená pomerančová smetana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražená pomerančová smetana
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41461 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
300 ml | Mléko plnotučné |
20 g | Pomerančová kůra |
50 ml | Pomerančová šťáva |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 465,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražená pomerančová smetana postup přípravy receptu:
1 | Šlehačku vyšleháme dohusta, až tvoří špičky. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, cukr a mléko. Mícháme, až se přísady stejnoměrně smísí. |
2 | Směs vlijeme do mělké mrazuvzdorné nádoby, zakryjeme a necháme mrazit nejméně 6 hodin, až vznikne tuhá zmrzlina. |
3 | Zmraženou hmotu nakrájíme na kousky, dáme do mixéru a rozmixujeme, až je hladká a krémová. Vlijeme ji do 4 mrazuvzdorných mističek a necháme asi 8 hodin mrazit. |