Salsa z jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z jablek
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45942 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
50 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 239,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Mandle, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa z jablek postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kostičky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli oloupeme a nasekáme. K jablkům přidáme nasucho opražené plátky mandlí, cibuli, šampaňský ocet, nasekaný rozmarýn a citrónovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem. |