Grilována žebírka ve vinné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilována žebírka ve vinné marinádě
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50356 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
40 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
500 g | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1300 g | Vepřová žebra |
500 ml | Víno červené |
300 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 175,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová žebra, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilována žebírka ve vinné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, pepř, sůl, tymián, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. |
2 | Žebírka důkladně potřeme vytvořenou marinádou, dáme do chladničky a necháme 2 hodiny odležet. Do olejem vymazané zapékací mísy rozložíme pokrájenou šalotku a rozpůlené brambory. |
3 | Gril připravíme na nepřímé grilování a rozehřejeme ho na vysokou teplotu. Maso rozložíme na pomazaný rošt a brambory necháme grilovat v pekáči. Brambory během grilování otáčíme. Maso průběžně potíráme zbylou marinádou. Grilujeme cca 60 minut. |
4 | Brambory i maso podáváme teplé. |