Vepřový steak plněný špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak plněný špenátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Koření grilovací |
30 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špenát listový čerstvý |
9 g | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak plněný špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy vhodíme do vroucí osolené vody a necháme 3 minuty blanšírovat. Scedíme a necháme okapat. Vyšší vepřové steaky nařízneme vprostřed, aby vznikla dostatečná kapsa na naplnění. |
2 | Na másle zpěníme cibuli nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme okapaný špenát a necháme 4 minuty podusit. Osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Hotovým špenátem naplníme kapsy, sepneme párátkem, maso ochutíme grilovacím kořením a necháme péct na grilu 5 minut z každé strany dozlatova. |