Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62640 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
200 g | Jahody zahradní |
150 g | Mascarpone |
400 g | Mléko zahuštěné slazené |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Sušenky vanilkové Tastino Petit Beurre |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 400,0mg |
Draslík | 76,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Mascarpone, Mléko zahuštěné slazené, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sušenky vanilkové Tastino Petit Beurre nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal. |
2 | Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody. |
3 | Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka. |
4 | Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky". |
5 | Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit. |
6 | A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;) |
7 | TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly. |