Okurkový salát s koprovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s koprovou zálivkou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63231 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
300 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Podmáslí nízkotučné |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 588,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Podmáslí nízkotučné, Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s koprovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Nízkotučné podmáslí mírně osolíme, opepříme, okyselíme octem a případně mírně přisladíme. |
2 | Do podmáslí vmícháme jemně nasekaný kopr a necháme vychladit. |
3 | Před podáváním nastrouháme omytou salátovou okurku a přelijeme ji korpovou zálivkou z podmáslí. |