Lilková kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková kaše
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11381 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 377,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 123,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Kmín celý, Lilek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková kaše postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky potřeme olejem a grilujeme tak dlouho, až jim popraská slupka. Necháme je vychladnout a oloupeme je. |
2 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rozemleté grilované lilky, nasekané feferonky, kmín a sůl. Smažíme ještě 5 minut, dobře zamícháme a podáváme. |
Poznámka
Stejným způsobem připravujeme i kaši z dýně.