Kandovaná citrusová kůra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kandovaná citrusová kůra
Kandovaná citrusová kůra
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21328 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 180g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 323,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Limetka, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kandovaná citrusová kůra postup přípravy receptu:
1 | Pomeranč rozkrájíme na čtvrtky a vymačkáme z něj šťávu, kterou již nebudeme potřebovat. Každou čtvrtku ještě podélně rozpůlíme. Oddělíme dužninu od kůry a odstraníme bílou vrstvu pod kůrou, protože ta by mohla způsobit, že kůra bude hořká. |
2 | Stejný postup opakujeme i u citronů a limetek. Jen s tím rozdílem, že limetky rozkrájíme pouze na čtvrtky. |
3 | Každý kousek kůry rozkrájíme na 3-4 tenké proužky, které vložíme do vroucí vody a 30 vteřin povaříme. Poté kůru vyjmeme a necháme okapat. |
4 | Ve vodě za občasného míchání rozpustíme cukr, takže nám vznikne sirup, který také za občasného zamíchání přivedeme k varu. Jakmile voda zprůzrační, zmírníme teplotu vaření na minimum. |
5 | Vložíme do vody proužky kůry a bez míchání 30 minut povaříme. Celé odstavíme a necháme minimálně 6 hodin stát. Poté bez zamíchání sejmeme ze sirupu tenkou vrstvu, která se na povrchu vytvoří. |
6 | Pečící plech vyložíme alobalem a rozložíme na něj jednotlivé proužky kůry, ze kterých setřepáváme nadbytečnou tekutinu. Pak necháme kůru oschnout. |
7 | Jestliže chceme kůru ještě máčet v čokoládě, musíme si rozpustit čokoládu a jednotlivé proužky v ní namočit. Ty pak opět položíme na alobal, aby na nich čokoláda ztuhla. |
8 | Kandovanou kůru si uložíme do dobře uzavíratelné nádoby a spotřebováváme podle potřeby. |