Chipsy ze sladkých brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chipsy ze sladkých brambor
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24588 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
600 g | Brambory sladké (Batáty) |
2000 ml | Olej slunečnicový |
5 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 577kJ
6% Sacharidy 20 g
80% Tuky 60 g
16% Sodík 321 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 394,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 25,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Chipsy ze sladkých brambor postup přípravy receptu:
1 | Batáty oloupeme, očistíme a pokrájíme na 3mm silné plátky. |
2 | Dobře propláchneme, necháme okapat a osušíme ubrouskem. |
3 | Olej rozehřejeme ve fritéze a bramborové lupínky v něm necháme cca 8 minut smažit. Občas proklepeme, aby se plátky neslepily. |
4 | Osmažené lupínky osolíme a ihned podáváme. |