Jehněčí na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na rajčatech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1000 g | Jehněčí krkovice |
36 ml | Olej olivový |
180 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 967,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí krkovice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Rajčata pokrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. |
2 | Maso očistíme a zbavíme tuku, pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. |
3 | Nahrubo nasekaný česnek osmažíme na pánvi, přidáme pokrájené maso. |
4 | Zamícháme a necháme osmažit, po chvíli přisypeme pokrájenou šunku a cibuli. Necháme opět chvíli smažit a poté přidáme na nudličky pokrájenou papriku a rajčata. |
5 | Vše dusíme do změknutí masa a zhoustnutí omáčky. |