Olivový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivový dip
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26072 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice |
40 ml | Limetková šťáva |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
150 g | Olivy černé |
150 g | Olivy zelené |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Pomerančová kůra |
2 ks | Sardelové řezy |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 219,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetková šťáva, Pepř cayenský, Pomerančová kůra, Sardelové řezy, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivový dip postup přípravy receptu:
1 | Olivy nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme. Opláchneme sardelky, osušíme je a rovněž nasekáme na jemno. Vše dobře promícháme s hořčicí, lístky tymiánu, olejem, pomerančovou kůrou a limetkovou šťávou. Dip okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem. |